Operatiedag
U komt op de afgesproken tijd nuchter (d.w.z. de avond ervoor na 22.00 uur niet meer eten en drinken) naar de ATOS MediaPark Klinik.
​
Via de receptie op de begane grond wordt u naar de afdeling gebracht, waar u op de operatie wordt voorbereid.
​
In de operatiekamer zal de anesthesist een infuus aanleggen en u voor ongeveer een uur onder narcose brengen.
In de verkoeverkamer
Na de operatie blijft u eerst 1 uur op de rug liggen. Daarna mag u op de zij liggen en 5 uur na de operatie mag u weer voor het eerst in begeleiding opstaan. Meestal is de pijn in het been gelijk verdwenen. Het kleine sneetje in de rug zal alleen nog een beetje trekken.
Bewegen na de operatie
Na de operatie moet u zich voorzichtig bewegen. Het draaien dient ook met een rechte rug te gebeuren, alsof u een soort boomstam bent. U mag 5 uur na de operatie uit bed komen om onder begeleiding van een verpleegkundige bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.
Na de ingreep kunt u soms pijn ervaren. Vaak is dit vooral in de rug, maar soms kan er ook een krampachtige pijn in uw benen aanwezig zijn. Het komt ook voor dat na de operatie de (zenuw)pijn van voor de operatie weer optreedt, zij het minder hevig en afnemend. Dit komt doordat de zenuw die bekneld heeft gezeten tijd nodig heeft om te herstellen. Afhankelijk van de duur en mate van de beknelling kan dit enkele dagen tot maanden duren.
De verpleegkundige zal de eerste tijd na de ingreep regelmatig aan u vragen of u uw tenen, voeten en benen even kunt bewegen, en of het gevoel in uw benen goed is. Tevens zal uw bloeddruk en hartslag regelmatig gecontroleerd worden.
De eerste dag doet u het rustig aan.